diumenge, 10 de novembre del 2013

Acta nº1 curs 2013-2014ASSOCIACIÓ DE MARES I PARES D’ALUMNES DE L’ INS ALT BERGUEDÀ
                                                                                              


Acta núm. 1  CURS 2013/14

Sessió ordinària
Dia: 26 de setembre de 2013
Hora: 21:30 h
Lloc: Al local de l’AMPA de l’INS Alt Berguedà

Al local de l’AMPA de l’INS de l’Alt Berguedà, quan són les 21.30 h, l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes celebra la Junta ordinària, presidida per Joan Ramon Perdigó i amb l’assistència dels vocals que es relacionen

President:   Joan Ramon Perdigó
Tresorera:   Pilar Perdigó
Secretària:  Ramona Vall-lamora
Vocals:
            Carme Alcántara
Antoni Rosell
Lluís  Calvo
Paller Esparbé
Jaume  Amills
Helena Niubó
Joan Manel Gonzàlez
Salvador Grabulosa
Excusen l’assistència:
David Boixader
Juli  Costa
Josep  Balart


ORDRE DEL DIA

 1. Renúncia dels membres que han  acabat el mandat

Joan Ramon Perdigó informa als assistents que cessa com a president, tal com havia comentat, però que continua com a vocal, i que també deixaran l’AMPA, perquè els seus fills ja han acabat l’Eso o el batxillerat:  Pilar Perdigó,  Josep Lluís Mas,  Toni Rosell,  David Boixader i Rosa Vilanova.

J. R. Perdigó explica que el cens de l’AMPA són els candidats. Els membres nous surten de la llista de pares dels cursos de 1r d’ESO i de Batxillerat. Actualment a l’AMPA som 13 membres. 
Helena Niubó demana si hi ha persones que no acceptin el càrrec, un cop escollides. Se li contesta que això passa sovint.
Es demana què passa/ què es pot fer amb els nous alumnes que comencen a l’INS  en un curs que no és 1r d’ESO (per exemple els alumnes que vénen de Puigcerdà).
Pel que fa als pares d’alumnes que vénen de Puigcerdà, s'acorda informar-los que seria bo que n’hi haguessin alguns d’interessats per entrar a l’AMPA.

Joan Ramon Perdigó demana quantes persones creiem que haurien de formar l’AMPA per organitzar les eleccions.
Carme  Alcántara comenta que, fins ara, es proposava que hi hagués dos pares per poble. Els pobles petits de l’alt Berguedà es podrien agrupar i tenir dos pares en total.
Quan l’AMPA  tingui les llistes es podrà fer la previsió en funció dels alumnes. Les llistes de l’alumnat s’han de demanar a l’INS (llistes per cursos i per municipis).

Quan es formi la nova AMPA, s’haurà d’escollir el president, perquè els altres càrrecs ja estan assignats (si alguna persona que entra de nou a la Junta vol ocupar-los, ho pot fer). Les secretàries seran Carmen Alcántara i Ramona Vall-lamora,. El tresorer serà Josep Balart, i Salvador Grabulosa continuarà al Consell Escolar. Si algun pare té interès per ser a l’AMPA i no surt escollit, pot formar-ne part.

Les eleccions s’han de celebrar al més aviat possible. Cap a mitjan d’octubre ja s’hauria de fer la reunió. Carmen Alcántara demanarà les llistes dels pares i se’ls enviarà la carta informativa.

2. Explicació de la reunió amb el nou equip directiu

J.R. Perdigó explica que el dia 25 de setembre uns quants representants de l’AMPA  ens vam reunir amb el nou equip directiu de l’INS, que ens va explicar  el projecte que ha elaborat.

D’aquest projecte, hi ha 5 punts a destacar:
1. Atenció a la diversitat. S’ha deixat de treballar amb grups de reforç en les àrees de matemàtiques, català, castellà i anglès i, a partir d’ara, aquestes matèries es treballaran en tres grups heterogenis equilibrats pel que fa al nombre i a la tipologia de l’alumnat.
2. Intel·ligències múltiples.  Els alumnes de 1r a 3r d’ESO es reparteixen 11 optatives, que corresponen a les 8 intel·ligències múltiples en funció d’un test que avalua les seves capacitats o les seves motivacions. L’objectiu és potenciar i desenvolupar les capacitats individuals de cada alumne i fomentar el treball corporatiu.
3. Nou entorn virtual d’aprenentatge. S’integraran els continguts de la pàgina web i de la plataforma digital en un entorn més dinàmic i potent: moodle (EVUC). L’AMPA continua tenint-hi una l’apartat.
4. Nova estructura organitzativa. Més protagonisme dels caps de departament en el funcionament del centre. 
5. Millores en els espais del centre.

Es va comentar que hi havia hagut un increment de l’alumnat. Aquest any hi ha 245 alumnes.  Hi ha 28,5 mestres.

L’equip directiu es va mostrar il·lusionat amb aquest nou enfocament.

3. Estatuts

J.R. Perdigó informa que, aquest estiu, una representació de l’AMPA  va anar a la notaria de Berga per legitimar la Junta de l’AMPA. Es compta que aviat ens donaran els estatus definitius. El que sí que ja tenim és el NIF original.

Helena Niubó presenta un conveni entre l’AMPA i l’empresa que fa el transport dels alumnes de la Cerdanya. Com que es tenen dubtes de quina és la forma més correcta, es creu que caldria fer una consulta a la FAPAC. Joan Manel González demanarà més informació a algun organisme oficial.


Sense cap més tema per parlar es tanca la sessió a les 22.30 h.President
Joan Ramon Perdigó
Secretària
Ramona Vall-lamora

Bagà, 26 de setembre de 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada