dijous, 24 de gener del 2013

L'IMPACTE DE LES NOVES TECNOLOGIES EN ELS ADOLESCENTS

Des de fa uns dies, els diaris parlen de GOSSIP (per a mòbils) i INFORMER (pàgines anònimes de Facebook). Què són aquestes aplicacions?

"Gossip", que vol dir rumor, és una aplicació per a mòbil (iPhone / iPad), inspirada en una sèrie de televisió nord-americana, Gossip Girl. L'aplicació es va posar en marxa el 10 de desembre i una setmana després ja disposava de 3.500 seguidors. Per entrar-hi només cal donar una adreça de correu electrònic (que pot ser falsa) i publicar o consultar els missatges.

Els "informer" són pàgines de Facebook destinades a un col·lectiu en concret (els alumnes d'una universitat, d'un institut, els habitants d'una ciutat en general...) on poden enviar missatges amb els seus pensaments o opinions. Aquests seran publicats de manera totalment anònima al mur de tal pàgina, on tothom ho podrà veure. Fa tot just una setmana, va sortir la primera pàgina "informer". La pionera, la de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha aconseguit més de 12.000 membres en només una setmana de funcionament. Aquest fenomen ha arribat també als instituts, barris, pobles o entitats.

És evident que l'ús de les xarxes socials i la popularització dels dispositius mòbils d'última generació fan que els adults anem un pas darrera dels nostres fills.Amb les noves tecnologies han sorgit noves maneres de comunicar-se i de relacionar-se. Aquestes tecnologies no són dolentes en si mateixes, però cal fer-ne un bon ús.

Com a pares, ens cal educar els nostres fills en el bon ús de les tecnologies digitals. Si voleu informació podeu consultar la pàgina Família i escola.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada